gerçekten seviyorsan

Shakespeare bile “Ah bu kadar okudum bu kadar öykü ya da destan duydum aşkın yolu asla düz gitmiyor.” demiş. Yani ilişkide sorun yaşayan sadece sen değilsin. 

Herkes mutlaka sorunlar yaşıyor. Niye böyle, bunlar hep benim başıma geliyor diye yakınmaktan vazgeç. Karamsarlığa ve depressif olmaya ne gerek var? 

Bir yerden bir şeyler yapmaya başla yani eğer gerçekten seviyorsan. sen bir şeyler yap da hala olmuyorsa vazgeçtiğinde ben uğraştım olmadı demek ki olmuyormuş diyebil.

Şunu unutma! kalp emanet edilecek en önemli hazine o seni seçti bu yüzden ilişki konusunda tembel davranma. Eğer onun kalbini önemsemezsen kalbinin anahtarını başkasına verebilir ve geri kazanmak mümkün olmayabilir. O daima senin olacak diye bir sey yok. Ama onun kalbini korurken kendi kalbini de unutma.

Ona kendini mutlu hissettir sürekli kızma. her söylediğinde kötü şeyler arama. Nasıl bakarsan oyle görürsün sen güzel bak. Tabi sana salak ol ne yaparsa yapsın affet demiyorum. insan kotu anlamak isterse “napıyorsun” dediğinde bile “ne yapabilirim sürekli hatamı arıyor sanırım” diye düşünebilirsin ama iyi anlamak istersen “merak ediyor demek ki seviyor” dersin. 

iyi düşünürsen ona da iyi hissettirirsin. ona sevdigini gosterecek somut seyler yapma en önemlisi sevdigini hissettirmek çünkü bir insanın sana neler yaptığını unutabilirsin fakat neler hissettirdiğini unutamazsın.

yeri geldiğinde iltifat et iltifat etmek seni utandırmasın çünkü insan saldırılara karşı kendini savunabilir ancak iltifatlara karşı savunmasızdır.   

o sana nasil davransın istiyorsan tam olarak öyle davran sabırlı ol. bunlari yapmak seni asla aptal durumuna sokmaz. tam tersine senin ne kadar güçlü bir karakterde olduğunu gosterir. Kendin  ve ilişkin icin çaba göstermek güçlü bir karakterin yapabilecegi iştir. bu kadar uğraştan sonra hala bir şeyler düzelmiyorsa o zaman da vazgeçmeyi bil çünkü kimse vazgeçilmez değil. 

gerçekten seviyorsan” için 4 yorum

  1. Bu önemli tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Doğru söylüyorsunuz seven biri üzerine düşenleri yapmalı. Yeri gelince fedakar olmalı, beklemeli, ağlamalı, gülmeli. Ama oldu ama olmadı. En azından vicdan rahat olur. Yüreğinize sağlık

    Beğen

Yorum bırakın